Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12941

Ingredience

2 ks Citrony
125 ml Olej stolní
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 polévková lžíce Tuk
0,5 l Víno bílé
800 g Zaječí maso
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 724kJ
3% Sacharidy 10 g
84% Tuky 63 g
31% Sodík 630 mg
87% Bílkoviny 49 g

Zajíc po dalmatsku postup přípravy receptu:

1

Odblaněný, osolený a omytý zaječí zadek protáhneme proužky slaniny a pečeme v tukem vymaštěném pekáči za častého polévání šťávou do poloměkka.

2

Potom maso nakrájíme na porce, vložíme do směsi z oleje, nasekané petrželky, utřeného česneku, citronové šťávy, pepře, vína a zaječího srdce a jater rozsekaných nadrobno. Pod pokličkou pečeme zvolna do změknutí.

Poznámka

Podáváme s knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept