Zapečená mrkev s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená mrkev s tvarohem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12946 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
750 g | Mrkev kořen |
60 g | Pšeničná krupice |
0,1 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1,5 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 201,3mg |
Draslík | 42,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 320,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pšeničná krupice, Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená mrkev s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kousky a podusíme v malém množství mírně osolené vody. |
2 | Podušenou mrkev jemně nasekáme nebo umeleme, vložíme do kastrolu, silně zahřejeme a za stálého míchání přisypeme krupici. Přidáme tvaroh, do pěny ušlehaná vejce, cukr, sůl a vše promícháme. |
3 | Směs vložíme do zapékací mísy vymazané lžící másla, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a zapečeme v troubě. |
4 | Zvlášť podáváme smetanu. |