Recept

Pórkový koláč po alsasku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 12948
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Listové těsto
70 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
12 ks Pórek
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,214 kcal
Kilojoule 5 080kJ
49% Sacharidy 175 g
68% Tuky 51 g
21% Sodík 418 mg
47% Bílkoviny 26 g

Pórkový koláč po alsasku postup přípravy receptu:

1

Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou.

2

Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme.

3

Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept