Pórkový koláč po alsasku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkový koláč po alsasku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12948 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Listové těsto |
70 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Pórek |
0,3 l | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 150g |
---|---|
Cholesterol | 435,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 40g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,0mg |
Vitamín E | 10,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 105,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkový koláč po alsasku postup přípravy receptu:
1 | Pórky oloupeme a ponecháme jen bílé části. Nakrájíme je na kolečka a spaříme vařící osolenou vodou. |
2 | Po okapání pórky smícháme se 4 ušlehanými žloutky, přilijeme 1/4 l kyselé smetany, osolíme a opepříme. |
3 | Listové těsto rozválíme, vložíme do dortové formy a na dně propícháme vidličkou. Na těsto nalijeme připravenou směs, pokropíme máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 20–30 minut. |