Ražniči se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ražniči se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1295 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
100 g | Hořčice plnotučná |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová panenka |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 57,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ražniči se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou panenku omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Rajčata, oloupané žampiony, slaninu a cibuli nakrájíme na plátky a napichujeme střídavě s masem na špejle. |
3 | Uděláme 6 špízů. |
4 | Plnotučnou hořčici smícháme s 2 lžícemi oleje, rozmícháme a potřeme špízy ze všech stran. |
5 | Zprudka je opečeme, poté vložíme do pekáčku a zapékáme při teplotě 180 stupňů. |