Tykev po sicilsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykev po sicilsku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12950 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
100 g | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Tykev |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 14,0mg |
Draslík | 504,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 401,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Máta, Olej stolní, Sůl, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykev po sicilsku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou tykev nakrájíme na plátky a bez pomoučení je osmažíme na oleji. |
2 | Olej slijeme, tykve pokapeme trochou octa, osolíme, posypeme špetkou cukru a nasekanou mátou. Chvíli je pod pokličkou podusíme a nakonec přidáme utřený česnek. |