Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12952
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
2 kávová lžička Sůl
750 g Tykev
4 ks Vejce slepičí
1,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 062kJ
4% Sacharidy 13 g
24% Tuky 18 g
27% Sodík 538 mg
21% Bílkoviny 12 g

Tykve s vejci postup přípravy receptu:

1

Tykve oloupeme, omyjeme, nakrájíme na podlouhlé řezy a povaříme ve vařící osolené vodě. Když změknou, vyjmeme je, necháme okapat a osolíme.

2

Vejce mezitím uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

3

Zapékací mísu vymažeme máslem, urovnáme do ní tykev, posypeme strouhankou a navrch vyrovnáme půlky uvařených vajec. Vše zalijeme kyselou osolenou smetanou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept