Bezmasý džuveč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezmasý džuveč
Bezmasý džuveč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12957 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
400 g | Brambory |
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
130 g | Hrášek |
0,5 ks | Květák |
80 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej stolní |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 šálek | Petržel kořen |
5 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 198,2mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hrášek, Květák, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Petržel kořen, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bezmasý džuveč postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na oleji. Přidáme očištěné papriky nakrájené na proužky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, mrkev, květák, petržel a celer, vše nadrobno nakrájené, a kostičky brambor. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme do roviny vývarem. |
2 | Pokrm dusíme pod pokličkou v troubě bez míchání, jen kastrolem potřásáme. |
Poznámka
Povrch po upečení posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme s pšeničným chlebem.