Tvarohové kroketky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové kroketky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12959 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
150 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Petržel - nať |
0,1 l | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
200 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vejce slepičí |
0,1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 640,7mg |
---|---|
Cholesterol | 155,5mg |
Draslík | 51,4mg |
Vláknina | 370,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 152,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové kroketky postup přípravy receptu:
1 | Z tvarohu, sýru, osolené mouky, vajec, bazalky a petrželky vypracujeme těsto. Na vále poprášeném moukou z těsta vytvarujeme váleček, rozdělíme jej na 12 dílů a upravíme do tvaru kroket. |
2 | Na rozpáleném másle kroketky osmažíme po obou stranách. |
3 | Usmažené krokety polijeme vodou zředěným rajčatovým protlakem. |
Poznámka
Podáváme k bifteku nebo rostbífu.