Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1296 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 kg | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 ks | Polévkové kostky Vitana |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 184,3mg |
Draslík | 725,8mg |
Vláknina | 982,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Krůtí prsa, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové kostky Vitana, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí plátky s petrželkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené maso na plátky osolíme, opepříme a opečeme z obou stran dozlatova. |
2 | Maso dáme do misky a udržujeme v teple. |
3 | Na oleji osmahneme cibuli, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. |
4 | Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. |
5 | Přidáme kostku bujonu a bílý pepř. |
6 | Přidáme nasekanou petrželku, rozmixujeme a zalijeme smetanou. |