Pirotská proja - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirotská proja
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12960 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 105,1mg |
Draslík | 122,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 214,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirotská proja postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozmícháme v osolené vodě a za stálého míchání přidáme kukuřičnou mouku. |
2 | Vzniklé řídké těsto vlijeme na plech vymazaný lžící sádla a rozprostřeme asi na 1 cm vysokou vrstvu. Povrch polijeme horkým sádlem a dáme do trouby péci. |
3 | Když se pokrm začne zapékat, propícháme jej na několika místech vidličkou a pečeme dále dočervena. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.