Fazole na opečených toastech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole na opečených toastech
Fazole na opečených toastech
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12966 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
4 krajíc | Chléb toastový |
250 g | Fazole bílé |
2 polévková lžíce | Kečup |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 9,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Chléb toastový, Fazole bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole na opečených toastech postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme do studené vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka a vodu slijeme. |
2 | Slaninu mezitím nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Škvarečky vyjmeme a na vypečeném sádle opečeme plátky toastového chleba z obou stran dozlatova. Škvarečky smícháme s vařenými fazolemi. |
3 | Na talíř dáme opečený chléb, navršíme na něj fazole a polijeme kečupem. |
Poznámka
Podáváme k snídani.