Fazolová kaše s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová kaše s mrkví
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12968 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
300 g | Fazole vařené |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
300 g | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 616,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole vařené, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová kaše s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, pórek a petržel nakrájíme na nudličky a podusíme na lžíci másla doměkka. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. |
3 | Podušenou zeleninu smícháme s uvařenými fazolemi a vše umeleme nebo rozmixujeme. |
4 | Kaši dáme do kastrolu, za stálého míchání zahřejeme, přidáme kousky másla, sůl a po malých dávkách přiléváme mléko. |
5 | Horkou kaši polijeme rozpuštěným máslem a posypeme nasekaným vařeným vejcem smíchaným s nasekaným koprem. |