Zapečený hrách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený hrách
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12971 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 šálek | Hrách loupaný |
4 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 11,6mg |
Draslík | 45,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený hrách postup přípravy receptu:
1 | Hrách předem namočíme a nabobtnalý uvaříme v téže neosolené vodě. |
2 | Strouhanku nasucho opražíme a potom ji omastíme sádlem. |
3 | Na lžíci sádla osmahneme jemně nakrájenou cibuli. Do sádlem vymaštěného pekáče urovnáme uvařený hrách, posypeme jej strouhankou s osmaženou cibulí a pokapeme sádlem. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |