Recept

Dušené brambory s anglickou slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12972

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 g Brambory
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 392 kcal
Kilojoule 1 639kJ
9% Sacharidy 33 g
32% Tuky 24 g
61% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Dušené brambory s anglickou slaninou postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a bílou část pórku zpěníme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji rozehřát. Dále přidáme brambory nakrájené na plátky a vše zalijeme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme.

2

Pokrm dusíme v troubě, až jsou brambory měkké.

3

Před podáváním přidáme smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept