Flanderská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flanderská omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12977 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
125 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 ks | Vepřový mozek |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49,7mg |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 162,2mg |
Vláknina | 133,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Vepřový mozek, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Flanderská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Vepřový mozeček odblaníme, omyjeme a krátce povaříme. |
2 | Okapaný mozeček rozetřeme s hořčicí, osolíme, opepříme a postupně zředíme olejem. Nakonec do omáčky přidáme trochu octa. |
Poznámka
Můžeme použít i telecí mozeček.