Alivanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Alivanka
Alivanka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12979 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
0,5 l | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 146,5mg |
Draslík | 32,2mg |
Vláknina | 60,0mg |
Vitamín A | 1,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 126,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá, Smetana 12% (konzumní), Smetana 16% (pochoutková), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Alivanka postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme tvaroh, postupně přidáme vejce a po lžících vsypeme kukuřičnou a pšeničnou mouku. Dále přidáme smetanu, máslo a sůl. Vše dobře rozmícháme. |
2 | Hmotu vlijeme na plech vymazaný lžící másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Upečený moučník nakrájíme na řezy a podáváme je horké se sladkou smetanou. |