Recept

Pečená kukuřičná kaše s brynzou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12981

Ingredience

4 polévková lžíce Mléko polotučné
500 g Mouka kukuřičná
100 g Máslo čerstvé
250 g Sýr Brynza
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 963 kcal
Kilojoule 4 029kJ
29% Sacharidy 105 g
61% Tuky 46 g
12% Sodík 246 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečená kukuřičná kaše s brynzou postup přípravy receptu:

1

Z kukuřičné mouky a vody uvaříme řidší kaši a osolíme ji.

2

Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno dáme tenkou vrstvu kaše a rozetřeme ji lžící namočenou v rozpuštěném másle. Na kaši položíme vrstvu brynzy, pokropíme máslem, dáme vrstvu kaše a opakujeme postup. Vrchní vrstvu tvoří kaše.

3

Vejce rozkvedláme s trochou mléka, osolíme, nalijeme na kaši a posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm pečeme v troubě dorůžova.

Poznámka

Kaši podáváme horkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept