Chilaly - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chilaly
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12984 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
0,3 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 117,8mg |
Draslík | 85,8mg |
Vláknina | 719,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chilaly postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém másle podusíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme očištěnou, nadrobno nasekanou papriku, dužinu z oloupaného rajčete, nastrouhaný sýr, mléko, vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání dusíme, až směs zhoustne. |
Poznámka
Pomazánku mažeme horkou na plátky veky nebo toastového chleba.