Haše na červeno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Haše na červeno
Haše na červeno
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13015 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
150 g | Červená řepa sterilovaná |
0,5 kávová lžička | Chilli omáčka |
0,3 šálek | Cibule |
1,5 šálek | Hovězí maso vařené |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 95,2mg |
Draslík | 253,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 22,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Červená řepa sterilovaná, Chilli omáčka, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Haše na červeno postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme v pánvi na rozehřátém másle. Vmícháme nastrouhané brambory, scezenou překrájenou červenou řepu a drobně nasekané maso. Osolíme, opepříme a uhladíme na pánvi. |
2 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Během pečení haši občas nadzvedneme, aby se nepřipálila. |
3 | Opečenou haši pokapeme mlékem a trochou chilli omáčky. |
4 | Podáváme samostatně nebo s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.