Koláč se zmrazenými švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč se zmrazenými švestkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1302 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
160 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr skořicový |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
500 g | Švestky zmrazené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 109,0mg |
Draslík | 169,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Švestky zmrazené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč se zmrazenými švestkami postup přípravy receptu:
1 | Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a mouku s práškem do pečiva, přilijeme mléko a nakonec tuhý sníh z bílků. |
2 | Vše smícháme v hladké těsto které přendáme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy. |
3 | Těsto poklademe polorozmrazenými švestkami bez pecek a posypeme skořicovým cukrem. |
4 | Pečeme ve středně teplé troubě. |
Poznámka
Švestky použijeme v množství dle chuti.