Žemlovka Brunch - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žemlovka Brunch
Žemlovka Brunch
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13020 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
5 krajíc | Chléb toastový |
72 g | Cukr krupice |
35 g | Máslo čerstvé |
750 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Muškátový oříšek |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 390,3mg |
Draslík | 120,0mg |
Vláknina | 148,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cukr krupice, Muškátový oříšek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žemlovka Brunch postup přípravy receptu:
1 | V míse rozšleháme vejce s mlékem (nebo smetanou) a cukrem. Přidáme na kousky rozlámaný toastový chléb, vše promícháme. |
2 | Do pekáčku nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme připravenou směs, na povrch nastrouháme trochu muškátového oříšku. |
3 | Pekáček vložíme do plechu s vodou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu do zlatova. Odpařenou vodu během pečení doléváme. |
4 | Žemlovku podáváme teplou i studenou. Můžeme ji ozdobit šlehačkou nebo čokoládou. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené.