Česneková veka se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková veka se sýrem
Česneková veka se sýrem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13023 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 897,0mg |
---|---|
Cholesterol | 29,7mg |
Draslík | 19,8mg |
Vláknina | 126,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková veka se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě. |
2 | Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř. |
3 | Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř. |
4 | Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený. |
5 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.