Zapečená uzenina se zelím a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená uzenina se zelím a sýrem
Zapečená uzenina se zelím a sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13026 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Klobása vepřová |
250 g | Majonéza |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
8 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
250 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 68,2mg |
Draslík | 441,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Klobása vepřová, Majonéza, Olej stolní, Sůl, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rohlíky bílé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená uzenina se zelím a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Klobásu (nebo salám či jinou uzeninu) nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme překrájené zelí, majonézu a podle chuti sůl. |
2 | Vše promícháme, směs urovnáme do vymaštěného pekáčku a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |
3 | Podáváme v pekáčku s rohlíky nakrájenými na kolečka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.