Pórková polévka s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórková polévka s houbami
Pórková polévka s houbami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13027 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
180 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 40,4mg |
Draslík | 630,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 78,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Sherry brandy, Smetana 12% (konzumní), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pórková polévka s houbami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo, osmahneme na něm plátky očištěných hub a kolečka omytého pórku. |
2 | Po chvíli přidáme prolisovaný česnek, pepř, vše zaprášíme moukou a znovu osmahneme. Za stálého míchání zalijeme studeným vývarem a smetanou (nebo mlékem), vaříme asi 2 minuty. |
3 | Nakonec polévku ochutíme sherry a jen prohřejeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.