Špenátový salát s krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s krevetami
Špenátový salát s krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13028 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Krevety tygří - loupané |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
62,5 ml | Olej salátový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sardelová pasta |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 82,6mg |
Draslík | 482,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Ocet vinný červený, Špenát listový čerstvý, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Krevety tygří - loupané, Olej salátový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s krevetami postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi do růžova. Přidáme rozmrazené krevety a za občasného promíchání opékáme asi 2 minuty. |
2 | Poté přilijeme ocet, olej, přidáme hořčici, sardelovou pastu, promícháme a necháme prohřát. |
3 | V míse smícháme omyté a osušené špenátové listy s plátky očištěných žampionů. Zalijeme směsí z pánve, chvíli necháme stát, promícháme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo vlažné.