Recept

Vepřová pečeně v zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13029

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Jablka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1000 g Vepřová pečeně
500 g Zelí kysané
126 g Čočka jedlá
200 g Žampiony - sterilované

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
9% Sacharidy 31 g
54% Tuky 41 g
19% Sodík 371 mg
60% Bílkoviny 34 g

Vepřová pečeně v zelí postup přípravy receptu:

1

Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme.

2

Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme.

3

Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept