Vepřová pečeně v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně v zelí
Vepřová pečeně v zelí
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13029 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
126 g | Čočka jedlá |
2 ks | Jablka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová pečeně |
200 g | Žampiony - sterilované |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 120,0mg |
Draslík | 996,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Jablka, Skořice mletá, Sůl, Vepřová pečeně, Žampiony - sterilované, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně v zelí postup přípravy receptu:
1 | Do omytého masa vetřeme mletou skořici, mírně osolíme a opepříme. |
2 | Překrájené zelí smícháme s jemně nakrájenou cibulí a žampiony. Přidáme oloupaná, na plátky pokrájená jablka, předvařenou čočku, vše promícháme. |
3 | Směs urovnáme do pekáče, rozhrneme do krajů a doprostřed položíme připravenou vepřovou pečeni. Přilijeme vodu (aby maso bylo zpola potopené) a pod pokličkou dusíme ve středně vyhřáté troubě nejméně 2 hodiny. Během pečení maso podléváme horkou vodou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.