Recept

Křehký koláč s kysaným mlékem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1303

Ingredience

1 ks Citrony
200 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 ml Mléko kefírové
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 211kJ
16% Sacharidy 59 g
38% Tuky 29 g
6% Sodík 127 mg
19% Bílkoviny 10 g

Křehký koláč s kysaným mlékem postup přípravy receptu:

1

Na těsto použijeme 375g mouky, vanilkový cukr, kypřicí přášek, 1 vejce, sůl a máslo. Vše spojíme v soudržnou hmotu a ve fólii dáme na půl hodiny do lednice.

2

Z odleželého těsta vyválíme na pomoučeném vále kulatý plát a vložíme do hlubokého plechu. Okraje vyvýšíme.

3

Troubu předehřejeme na 200C

4

U zbylých vajec oddělíme bílky a žloutky. Žloutky a cukr vyšleháme do hustého krému. Postupně vmícháme zbývající mouku, kysané mléko, citronovou kůru a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

5

Hotovou hmotu naneseme na těsto, povrch uhladíme a pečeme dozlatova cca 40minut.

Poznámka

Z citrónu použijeme pouze kůru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept