Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 13033
Kategorie: Maso

Ingredience

1 špetka Bazalka
2 stroužek Česnek
0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
500 g Krevety tygří - loupané
50 g Máslo čerstvé
62,5 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
1 špetka Tymián sušený
1 polévková lžíce Víno madeira
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 094kJ
2% Sacharidy 7 g
27% Tuky 20 g
10% Sodík 202 mg
52% Bílkoviny 29 g

Krevety na plechu postup přípravy receptu:

1

Všechny přísady kromě krevet promícháme v kastrolu, přivedeme k varu, ale nevaříme. Horkou směs dobře zamícháme a necháme prochladnout.

2

Rozmrazené, okapané krevety vložíme do mísy, přelijeme vlažnou zálivkou, necháme marinovat v chladu nejméně 30 minut.

3

Plech vymastíme máslem, rozložíme na něj krevety i s marinádou a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 10 - 12 minut.

4

Podáváme s pečenými bramborami nebo s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept