Portugalský sendvič - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Portugalský sendvič
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13035 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 ks | Ančovičky konzervované |
200 g | Chléb toastový |
1 kávová lžička | Hořčice |
100 g | Máslo čerstvé |
125 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 39,6mg |
Draslík | 172,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Chléb toastový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Portugalský sendvič postup přípravy receptu:
1 | Ančovičky vyklopíme z konzervy, promícháme se žervé, změklým máslem (1 lžíce) a hořčicí (ančovičky můžeme překrájet na menší kousky). |
2 | Plátky chleba namažeme po jedné straně máslem, na polovinu z nich rozetřeme připravenou směs a přiklopíme zbylými namazanými plátky. Mírně zmáčkneme, rozkrojíme na poloviny (vznikne trojúhelníkový sendvič) a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.