Selské fazolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selské fazolky
Selské fazolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 13046 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
450 g | Fazolové lusky zelené |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Gouda 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 14,3mg |
Draslík | 358,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Selské fazolky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na olivovém oleji zpěníme prolisovaný česnek. Přidáme oloupaná a drobně nakrájená rajčata bez peciček, osolíme, osladíme, opepříme. Dále přidáme omyté a rozkrájené fazolky, zamícháme, zvolna dusíme pod pokličkou. |
2 | Když jsou fazolky téměř měkké, přidáme bylinky a bez pokličky chvíli povaříme, aby se odpařila všechna tekutina. |
3 | Na talířích posypeme pokrm nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.