Recept

Rýžová nádivka se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13050

Ingredience

400 g Anglická slanina
2 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
23,3 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
55,2 g Rýže dušená
1 špetka Sůl
62,5 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 089kJ
2% Sacharidy 7 g
60% Tuky 45 g
45% Sodík 906 mg
22% Bílkoviny 12 g

Rýžová nádivka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Dušenou rýži promícháme s řapíkatým celerem nakrájeným na kousky, rozpuštěným máslem, jemně pokrájenou cibulí, kostičkami opečené slaniny, vínem a nasekanou petrželkou. Nádivku podle chuti osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.

2

Rýžovou nádivku použijeme k naplnění drůbeže nebo ji ve vymaštěném pekáčku ve středně vyhřáté troubě upečeme a podáváme jako přílohu k masu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Anglickou slaninu můžeme nahradit uzeným masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept