Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13051
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
10 ks Křížaly (sušená jablka)
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 šálek Melasa
625 ml Mléko plnotučné
0,3 šálek Mouka kukuřičná
1 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
13% Sacharidy 46 g
22% Tuky 17 g
3% Sodík 51 mg
17% Bílkoviny 10 g

Indiánský pudink postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku smícháme 1 šálek mléka s kukuřičnou moukou a prochladlým rozpuštěným máslem. Za stálého míchání uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna vaříme 5 minut.

2

Po odstavení z ohně vmícháme melasu, cukr, zázvor, skořici a sůl. Přilijeme zbylé mléko rozšlehané s vejci. Pro vylepšení můžeme přimíchat na kousky nakrájené křížaly.

3

Směs vlijeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 90 minut do zlatova.

4

Pudink podáváme teplý nebo studený a povrch před podáním poprášíme skořicí.

5

Pudink je vhodnou přílohou k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept