Jablka s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablka s drobenkou
Jablka s drobenkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13052 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,8 ks | Cukr třtinový |
6 ks | Jablka |
70 g | Máslo čerstvé |
75 g | Mouka polohrubá |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 3,1mg |
Draslík | 233,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Jablka, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablka s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Omytá, neoloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na osminky a urovnáme těsně vedle sebe do pekáčku silně vymazaného máslem (1/4 šálku). |
2 | Připravíme drobenku smícháním zbylého změklého másla, mouky, cukru a skořice. |
3 | Jablka v pekáčku posypeme drobenkou a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 45 minut. |
4 | Dezert podáváme mírně vychladlý nebo studený a můžeme jej ozdobit ušlehanou smetanou. |
Poznámka
Jablka můžeme proložit kousky reveně.