Dušená jablka s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená jablka s javorovým sirupem
Dušená jablka s javorovým sirupem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13053 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
36 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr vanilka |
3 ks | Jablka |
17,5 g | Máslo čerstvé |
62,5 ml | Sirup javorový |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 33,8mg |
Draslík | 128,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 84,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Sirup javorový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená jablka s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout. |
2 | Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem. |
3 | Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Javorový sirup nahradíme cukrem smíchaným s nastrouhanými vlašskými ořechy v poměru 4:1.