Recept

Dušená jablka s javorovým sirupem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 13053
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

36 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr vanilka
3 ks Jablka
17,5 g Máslo čerstvé
62,5 ml Sirup javorový
500 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Solamyl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 945kJ
9% Sacharidy 32 g
14% Tuky 10 g
0% Sodík 2 mg
5% Bílkoviny 3 g

Dušená jablka s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

V pánvi rozehřejeme máslo, vmícháme cukr a Solamyl. Přidáme smetanu, javorový sirup, vanilkový cukr (nebo esenci) a na mírném ohni za stálého míchání necháme zhoustnout.

2

Do vzniklé krémové směsi přidáme oloupaná, rozpůlená jablka bez jádřinců řeznou stranou dolů a pod pokličkou zvolna dusíme asi 15 minut. Během dušení je občas přelijeme krémem.

3

Měkká jablka upravíme na talířky a každou porci přelijeme do hladka prošlehaným krémem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Javorový sirup nahradíme cukrem smíchaným s nastrouhanými vlašskými ořechy v poměru 4:1.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept