Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 13057

Ingredience

396 g Cukr krupice
2 ks Cukr skořicový
1 kávová lžička Cukr vanilka
80 g Hrozinky
4 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
35 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 577kJ
38% Sacharidy 136 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 69 mg
21% Bílkoviny 12 g

Rozinkové bochánky postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme vejce s cukrem do pěny, přimícháme prochladlé rozpuštěné máslo a vanilkový cukr (nebo esenci). Střídavě vmícháváme mouku s práškem do pečiva, sůl a mléko. Nakonec do těsta přimícháme nakrájené rozinky.

2

Kopečky z těsta klademe na vymazaný plech pomocí lžíce dále od sebe. Posypeme je skořicovým cukrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept