Tradiční zázvorky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tradiční zázvorky
Tradiční zázvorky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13059 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
90 g | Cukr třtinový |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
35 g | Máslo čerstvé |
0,5 šálek | Melasa |
575 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 47,9mg |
Draslík | 360,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hřebíček mletý, Melasa, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tradiční zázvorky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny a zašleháme vejce a melasu. Přimícháme mouku se sodou, solí, zázvorem, skořicí a hřebíčkem. Nakonec přilijeme horkou vodu, ocet a vše dobře promícháme. Těsto necháme několik hodin odpočinout. |
2 | Na pomoučeném vále vyválíme z těsta 5mm silný plát a formičkami vykrajujeme různé tvary. Zázvorky klademe dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme je ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. |
3 | Po vychladnutí můžeme cukroví ozdobit např. rumovou polevou. |