Rychlý koláč s hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý koláč s hroznovým vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 1307 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
500 ml | Džus hroznový |
800 g | Hroznové víno |
200 g | Mascarpone |
1 ks | Piškotový korpus vaječný |
100 ml | Víno bílé |
1 ks | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 45,7mg |
Draslík | 201,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Džus hroznový, Hroznové víno, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Piškotový korpus vaječný, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý koláč s hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme dortové želé podle návodu na obalu s cukrem a hroznovou šťávou. Mascarpone opatrně utřeme s bílým vínem a potřeme jím piškotový korpus. |
2 | Hroznové víno omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a jadérka odstraníme. Řeznou plochou dolů je naskládáme na mascarpone. |
3 | Takto naplněný korpus zalijeme dortovým želé a koláč dáme ztuhnout do lednice. |
Poznámka
Tip: nakombinujeme bílé a modré hroznové bobule