Andělská bábovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Andělská bábovka
Andělská bábovka
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13077 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
144 g | Cukr krupice |
150 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tresť mandlová |
6 ks | Vejce slepičí |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 52,4mg |
Vláknina | 925,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Solamyl, Tresť mandlová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Andělská bábovka postup přípravy receptu:
1 | Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme. |
2 | V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. |
3 | Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme. |
4 | Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou. |
Poznámka
Servírujeme studené.