Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 13077
Kategorie: Bábovky

Ingredience

144 g Cukr krupice
150 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tresť mandlová
6 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 550kJ
6% Sacharidy 21 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 61 mg
9% Bílkoviny 5 g

Andělská bábovka postup přípravy receptu:

1

Bílky ušleháme do pěny, přidáme Solamyl a šleháme téměř do tuha. Přidáme polovinu dávky cukru, došleháme.

2

V jiné míse ušleháme žloutky do pěny, přidáme zbylý cukr a šleháme do zhoustnutí. Potom střídavě vmícháme mouku s vodou, sůl a mandlovou tresť. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

3

Těsto vlijeme do nevymaštěné kruhové formy s otvorem uprostřed a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Po upečení bábovku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji vyklopíme.

4

Můžeme ji podávat s ovocným kompotem nebo se zmrzlinou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept