Francouzská pórková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzská pórková polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 13079 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Pórek |
185 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 750,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 261,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,9mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzská pórková polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, nasekanou celerovou nať a česnek. Pod pokličkou na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka asi 15 minut. |
2 | Přidáme oloupané, nakrájené brambory, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut. Odstavíme a necháme prochladnout. |
3 | Polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Znovu přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme. |
4 | Polévku podáváme horkou nebo dobře vychlazenou, ozdobenou pažitkou. |