Recept

Francouzská pórková polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13079

Ingredience

200 g Brambory
1 ks Celer - nať
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Pórek
185 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
750 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 445kJ
14% Sacharidy 51 g
28% Tuky 21 g
35% Sodík 704 mg
17% Bílkoviny 10 g

Francouzská pórková polévka postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozpustíme máslo a přidáme jemně nakrájenou cibuli, pórek, nasekanou celerovou nať a česnek. Pod pokličkou na mírném ohni za občasného zamíchání dusíme doměkka asi 15 minut.

2

Přidáme oloupané, nakrájené brambory, vývar a přivedeme k varu. Zmírníme plamen a vaříme pod pokličkou 20 minut. Odstavíme a necháme prochladnout.

3

Polévku rozmixujeme a nalijeme do čistého hrnce. Znovu přivedeme k varu a přilijeme smetanu. Osolíme, opepříme a krátce povaříme.

4

Polévku podáváme horkou nebo dobře vychlazenou, ozdobenou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept