Zapečené lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené lilky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 1308 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Majonéza |
5 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 26,3mg |
Draslík | 530,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Majonéza, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené lilky postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na plátky, osolíme a necháme hodinu odležet. |
2 | Poté je omyjeme a osušíme. |
3 | Plátky lilku klademe na plech, na každý plátek dáme jeden rozetřený stroužek česneku. |
4 | Pak vrstvu rajčat nakrájených na plátky. |
5 | Nastrouháme tvrdý sýr, přidáme majonézu, promícháme a nakonec dáme rajčata. |
6 | Lilky pečeme v troubě na 200 stupňů dozlatova. |