Recept

Česneková polévka s krutony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 13080
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,5 ks Bageta
1 ks Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
2 ks Česnek
125 ml Olej olivový
125 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
40 g Sýr Gruyére
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1,5 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,086 kcal
Kilojoule 4 545kJ
7% Sacharidy 26 g
84% Tuky 63 g
88% Sodík 2 g
35% Bílkoviny 20 g

Česneková polévka s krutony postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek rozmačkáme tupou stranou nože. V hrnci zahřejeme 1 lžíci olivového oleje a přibližně 5 minut na něm smažíme slaninu. Přidáme česnek, nakrájenou bramboru a podusíme dalších 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bylinky, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut.

2

Žloutky v míse šleháme a pomalu přiléváme zbylý olej tak, aby hmota zhoustla. Postupně všleháme horkou polévku. Přecedíme ji zpět do hrnce a jen ohřejeme a ochutíme.

3

Na suché pánvi lehce opečeme kostičky bagety, posypeme je sýrem a vložíme pod gril.

4

Do každého talíře položíme několik krutonů a přelijeme je horkou polévkou, nebo můžeme krutony podávat zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept