Česneková polévka s krutony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česneková polévka s krutony
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 13080 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
0,5 ks | Bageta |
1 ks | Brambory |
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
2 ks | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
125 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Gruyére |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 309,9mg |
Draslík | 252,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 431,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Brambory, Česnek, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Gruyére, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Olej olivový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česneková polévka s krutony postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný česnek rozmačkáme tupou stranou nože. V hrnci zahřejeme 1 lžíci olivového oleje a přibližně 5 minut na něm smažíme slaninu. Přidáme česnek, nakrájenou bramboru a podusíme dalších 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bylinky, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut. |
2 | Žloutky v míse šleháme a pomalu přiléváme zbylý olej tak, aby hmota zhoustla. Postupně všleháme horkou polévku. Přecedíme ji zpět do hrnce a jen ohřejeme a ochutíme. |
3 | Na suché pánvi lehce opečeme kostičky bagety, posypeme je sýrem a vložíme pod gril. |
4 | Do každého talíře položíme několik krutonů a přelijeme je horkou polévkou, nebo můžeme krutony podávat zvlášť. |