Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 13082
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Bageta
1 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
80 ml Olej olivový
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
60 g Ořechy vlašské
1 ks Salát hlávkový
140 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 554kJ
9% Sacharidy 33 g
65% Tuky 48 g
34% Sodík 675 mg
23% Bílkoviny 13 g

Salát s ořechy postup přípravy receptu:

1

Krajíčky bagety potřeme z obou stran utřeným česnekem a pokapeme olejem. Pod grilem je opečeme dozlatova.

2

Omyté listy salátu natrháme a upravíme do mísy. Smícháme zbylý olej, ořechový olej, sůl, ocet a hořčici. Dobře promícháme.

3

Rozpůlené ořechy nasypeme do misky a přelijeme horkou vodou. Necháme asi 1 minutu stát, vodu slijeme a ořechy osušíme.

4

Na pánvi opečeme nakrájenou slaninu, vyjmeme ji a upravíme na listy salátu. Na pánev vložíme ořechy a několik minut je pražíme. Přidáme je na salátové listy.

5

Připravenou zálivku vlijeme na pánev a ohřejeme. Nalijeme ji na salát a dobře protřepeme.

6

Salát ozdobíme česnekovými krutony a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept