Sendvič croque monsieur - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič croque monsieur
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 13083 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chléb toastový |
0,5 kávová lžička | Hořčice |
80 g | Máslo čerstvé |
185 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
130 g | Sýr Gruyére |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 121,3mg |
Draslík | 209,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 295,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Gruyére, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič croque monsieur postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpustíme 20 g másla, přisypeme mouku a pražíme na mírném ohni asi 3 minuty. Za stálého míchání přiléváme mléko a přidáváme hořčici. Vaříme tak dlouho, až směs bude tuhnout a zmenší objem. Odstavíme z ohně a přimícháme žloutek. Ochutíme solí, paprikou, špetkou muškátu a necháme vychladnout. |
2 | Na plech urovnáme 6 krajíčků chleba. Na každý položíme plátek šunky, potřeme připravenou směsí a posypeme nastrouhaným sýrem. Přiklopíme zbylými krajíčky. |
3 | 60 g másla rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm sendviče. |
4 | Před podáváním každý sendvič rozpůlíme. |