Smažená telecí játra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená telecí játra
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 13086 |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
600 g | Játra telecí |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 524,0mg |
Draslík | 515,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 59g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra telecí, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená telecí játra postup přípravy receptu:
1 | Na rozpálené pánvi osmahneme slaninu dokřupava. Vyjmeme ji a uchováme na teplém místě. |
2 | Telecí játra odblaníme. Do mouky vmícháme sůl a pepř a játra v ní obalíme. |
3 | Na pánvi od opékání slaniny rozpustíme máslo. Když začne pěnit, vložíme játra a smažíme asi 1 1/2 minuty z každé strany. |
4 | Vhodnou přílohou je bramborová kaše. |