Čočka s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka s mletým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 13098 |
Ingredience
2 ks | Cibule |
350 g | Čočka jedlá |
87 g | Kečup |
40 g | Máslo čerstvé |
200 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 15,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 55g |
Vitamín A | 35,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Čočka jedlá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Maso mleté - mix, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočenou čočku v téže vodě uvaříme doměkka. |
2 | Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle dozlatova, přidáme mleté maso a za stálého míchání je lehce osmažíme. Zalijeme trochou vývaru a kečupem, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka. |
3 | Po odpaření větší části tekutiny vmícháme čočku, osolíme a podusíme na mírném ohni. |
Poznámka
Můžeme použít i vývar z masoxu.