Jednoduchý recept

Rybí polévka třeboňská

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 131
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

33 g Celer bulvový
33 g Cibule
1 l Hovězí vývar základní
267 g Kapr obecný
1,3 g Kari koření
67 g Máslo čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
33 g Mrkev kořen
33 g Petržel kořen
7 g Petržel - nať
13 g Polévkové koření
67 g Protlak rajčatový
130 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
13 g Tuk
133 g Vnitřnosti z kaprů
700 ml Voda pitná
67 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 196 kcal
Kilojoule 820kJ
4% Sacharidy 16 g
24% Tuky 18 g
53% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Rybí polévka třeboňská postup přípravy receptu:

1

Očištěné a opláchnuté kapří hlavy a vnitřnosti každé zvlášť uvaříme v osolené vodě. Maso z hlav obereme a spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky.

2

Očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na nudličky a uvaříme ve vývaru.

3

Z másla a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku. Zalijeme ji vlažným vývarem z hlav a vnitřností, rozšleháme metlou a přidáme vývar se zeleninou, rajčatový protlak, koření kari, maso a vnitřnosti a povaříme.

4

Před koncem varu přilijeme smetanu, přidáme polévkové koření a vše povaříme.

5

Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať spolu se žemlí nakrájenou na nudličky a osmahnutou na tuku vkládáme do polévky při podávání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept