Recept

Špenátové rizoto se žampiony

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1310
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika oranžová
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
1 balení Špenátový protlak mražený
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
750 ml Vývar slepičí
400 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 428 kcal
Kilojoule 1 790kJ
20% Sacharidy 72 g
14% Tuky 11 g
34% Sodík 690 mg
20% Bílkoviny 12 g

Špenátové rizoto se žampiony postup přípravy receptu:

1

Rozmrazíme špenát, poté ho podusíme.

2

Přidáme pepř a sůl.

3

V hrnci rozpustíme půlku másla, pokrájenou cibuli a česnek na něm necháme zesklovatět.

4

Přidáme propláchnutou rýži, přilijeme vývar a za občasného míchání povaříme rýži.

5

Když je rýže měkká přidáme připravený špenát a zamícháme.

6

Na zbylém másle připravíme houby, žampiony oloupeme, pokrájíme na plátky a osmahneme.

7

Osolíme a opepříme.

8

Špenátovou rýži vložíme do pudinkové formičky a na talíř vyklopíme požadovaný tvar.

9

Doplníme paprikou, žampiony a sýrem.

Poznámka

strouhaný sýr a oranžová paprika slouží na ozdobu

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept