Kapustová polévka s mlékem a pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová polévka s mlékem a pohankou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 13107 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Kapusta hlávková |
20 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko plnotučné |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Pohanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Vegeta |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 255,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 471,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Pohanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová polévka s mlékem a pohankou postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou, rozšleháme a 5 minut vaříme. |
2 | Pohanku spaříme vařící vodou, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Nakonec přidáme omytou, na kostičky nakrájenou kapustu a vše ještě 10 minut vaříme. |
3 | Polévku ochutíme vegetou, osolíme, přilijeme mléko a přivedeme znovu téměř k varu. Podle chuti opepříme a posypeme nasekanou petrželkou. |